?️﷽?️
?????????????
◀️#خانواده_قرآنی(۸)
♦️سلسله معارف قرآنی با الهام گیری از آیه شریفه:«و الَّذِینَ یَقُولُونَ رَبَّنَا هَبْ لنا من ازواَجِنَا وَذُرِّیَّتِنَا قُرَّةَ أَعْیُنٍ وَ اجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِینَ إِمَامًا»⚡️فرقان:۷۴
?مسجد محوری
?یا بَنِي آدَمَ خُذُوا زِينَتَكُمْ عِنْدَ كُلِّ مَسْجِدٍ … (سوره اعراف : 31)?
?️« اي فرزندان آدم! زينت خود را به هنگام رفتن به مسجد با خود برداريد.»
☀️” الْمالُ وَ الْبَنُونَ زِينَةُ الْحَياةِ الدُّنْيا"(کهف/46)
?️«مال و فرزندان زيور زندگى دنيايند.»
?یکی از ویژگی های مهم خانواده قرآنی « مسجد محوری » است ؛ و از آیات قرآن به خوبی استفاده می شود .مال و فرزند به عنوان زینت های زندگی باید در راستای برنامه های مسجد قرار گیرد. تا هر چه بیش تر موجب خیر وبرکت و نورانیت قلب و قیامت شود. در این باره به چند نکته قرآنی اشاره می شود:
?️حرکت عمومی و عاطفی در مسجد محوری
?در آیه شریفه «بنی آدم » مورد خطاب قرار گرفته اند ؛ که تاکید بر فرهنگ سازی عمومی دارد. لطافت عبارت «بنی آدم » در آن است که حس خانواده مشترک و این که همگی ازیک پدر ومادرهستند را در مخاطبان ایجاد می کند. و انگیزه رفتن به مسجد را در عالی ترین رابطه عاطفی شکل می دهد .و هر گونه تفاوت رنگ و نژاد و غنی و فقیر و بزرگ و کوچک و حتی اختلافات مذهبی و قومیتی را نادیده می گیرد.
?️عبارت ” خذوا” در آیه شریفه نیز فعل امر است و حداقل دلالت بر رجحان دارد و معنای آن نيز بر اهتمام و تاکید دلالت مي كند.
?️هم چنین ” خذوا” دلالت بر اهميت و اهتمام برای انجام مفاد و متعلقات آن است .
?️بهترین ها و برترین ها برای مسجد
?️«زینت» شامل چیزهایی می شود که دارای جذابیت است و بیش ترین علاقه شخصی و گرایش عمومی را به سوی خود جلب می کند. از عبارت ” خُذُوا زِينَتَكُمْ ” اين مهم استفاده مي شود كه بهترین ها برای ایجاد جاذبه در مسجد به کار گرفته شود.
?️البته زينت به طور معمول براي همه به نوعي وجود دارد اگر چه داراي شدت و ضعف و كاستي و فراواني است آن چه درآیه شریفه تاكيد شده ؛ علاوه بر جنبه فردی يك حركت دسته جمعي و يك عزم عمومي نسبت به بکار گیری بهترین ها و برترین ها برای مسجد است.
?️خدا محوری و فروتنی نماد مسجد
?️” مسجد” به اعتبار اسم مكان و محل سجده و سجده گاه است .که عالی ترین نماد تواضع در برابر خداوند و تربیت پذیری فروتنی در برابر بندگان خدواند است.
?️و در آیه شریفه عبارت « عِنْدَ كُلِّ مَسْجِدٍ ؛نزد يا براي هر مسجدي » چه بسا بیانگر این توصیه است که علاوه بر مساجد مشهور و معهود می توان به مکان ها زیارتی وعبادی و معنوی تعميم داده شود البته مشروط براینکه عبادت خدا و فروتنی در برابر بندگان خدا در آن مطرح باشد.
?” زينت” چيست؟
در باره مهم ترین مصادیق« زینت » خداوند می فرماید:” الْمالُ وَ الْبَنُونَ زِينَةُ الْحَياةِ الدُّنْيا”
?بنابر آن چه در آیه شریفه تاکید شده است باید سعي شود مال و فرزند خود را در اين مسير مسجد قرار دهيم .وعلاوه بر مسجد محل و مصلی نماز جمعه خوب است در موقعيت هايي كه فرصت مسافرت يا تفريحي باشد اين اهتمام باشد كه در صورت امکان سفر به مکه و مدینه و عتبات ومشاهد مشرفه و زيارتگاهها جزو برنامه زندگی باشد.هزینه کردن مال و همراه بردن فرزندان برای رفتن به مساجد و زیارتگاه ها موجب خیر و برکت در دنیا و آخرت می شود. و خداوند لطف و عنايتش را به طور ويژه شامل می کند . و در روایات آمده این گونه هزینه ها موجب فزونی نعمت ها و نورانیت قلب و قیامت می شود. در غیر این صورت چه بسا مال و فرزند موجب فتنه شود و زمینه های ناهنجاری و ناخوشايندي در خانواده و اجتماع اتفاق بيفتد.
?اهل مسجد ایمن از بلاها
با توجه به انحرافات احتمالی و افکار شیطانى که آخرالزمان در جوامع بشری شیوع پیدا می کند و چه بسا بسیاری به فساد و انحرافات کشیده شوند . بنا به فرمایش حضرت رسول اکرم (ص) اهل مسجد در امانند:
☀️«اذا نزلت العاهات و الافات عوفى اهل المسجد» مستدرک الوسائل، ج ۱، ص226
?«هنگامى که مشکلات و بلاها (براى اهل زمین) نازل می شود اهل مساجد درامانند».
?ماه مبارک رمضان مسجدمحوری در عالیترین شکل خود معنا پیدا می کند و می تواند تجربه خوبی برای تصمیم سازی و بهره مندی از موقعیت الهی مساجد در طول سال شود.
?????????????
☀️کلیدهای تربیتی