#خانواده_قرآنی(۹)
?️﷽?️
◀️#خانواده_قرآنی(۹)
?????????????
♦️سلسله معارف قرآنی با الهام گیری از آیه شریفه:«و الَّذِینَ یَقُولُونَ رَبَّنَا هَبْ لنا من ازواَجِنَا وَذُرِّیَّتِنَا قُرَّةَ أَعْیُنٍ وَ اجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِینَ إِمَامًا»⚡️فرقان:۷۴
?️« اهل بیت و خانواده محوری »
☀️«إِنَّمَا يُرِيدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَيُطَهِّرَكُمْ تَطْهِيرًا » (احزاب:33)
?️در «آیه شریفه تطهیر» بر یک ویژگی «اهل بیت» تاکید شده و چه بسا از اصل «خانواده محوری» به عنوان مهم ترین بستر و ظرفیت برای مصونیت از آلودگی ها و دستیابی به طهارت ها یاد شده باشد. بدیهی است بهره مندی از موقعیت «اهل بیت» مشروط به داشتن «قابلیت و لیاقیت» است.
?برای توضیح در این باره به چند نکته معرفتی و تربیتی «آیه شریفه تطهیر» اشاره می شود؛
?- عبارت «أَهْلَ» در برابر «نااهل» است؛ و دلالت بر نوعی پیوستگی و دلبستگی اعضای خانواده نسبت به یکدیگر در راستای درستی و راستی دارد. در حالی که «نااهل» از تعهد و پاکی به دور است؛ و به نوعی از خانه و خانواده گریزان است.
?- «بیت» یعنی خانه و محل استقرار، محل آرامش، مکانی که دارای حریم و حرمت و احترام است؛ و از جهت پایداری با محل کار و فضای پارک متفاوت است.
?- «اهل بیت» به خانواده یا خاندانی گفته می شود. که اعضای آن دارای «اهلیت» و خوبی و پاکی باشند. و «بیت» به معنای خانه و خاندان نقش مهم را در شکل گیری شخصیت آنان داشته باشد.
?- نکته معرفتی و کلامی در خصوص «آیه تطهیر» آن است که: اراده تکوینی خداوند برای تحقق عصمت و طهارت پنج تن آل عبا با تاکید بر ویژگی «اهل بیت» مطرح شده و بیانگر اهمیت «خانواده محوری» برای شکل گیری و حفظ و پایداری فضیلت ها تا رسیدن به مقام عصمت و طهارت می باشد.
?درباره لطایف آیه «تطهیر» چند نکته شایان توجه است؛
?️• «إنّما»: تأکید است. و دلالت وقوع حتمی دارد.
?️• «يرِيدُ اللَّهُ»: فعل مضارع است و دلالت بر اراده تکوینی و مستمر خداوند دارد.
?️• «لِيُذْهِبَ»: لام تأکید همراه با فعل مضارع است یعنی پیوسته خداوند برای دوری از آلودگی ها و حفظ عصمت و طهارت اهلبیت عنایت ویژه دارد.
?️• «الرِّجْسَ»: افاده عموم می کند و بر مصونیت اهل بیت از همه پلیدیها دلالت دارد.
?️• «أهْلَ الْبَيْتِ»: اسامی افراد نیامده بلکه از ویژگی یاد شده است. در اصطلاح وصف مشعر به علیت است. یعنی جایی که می شود به خوبی از همه ناپاکیها دور شد و عصمت و طهارت به خوبی تحقق یابد موقعیت «اهل بیت» است.
?️• «ويُطَهِّرَكُمْ تَطْهِيرًا»: باب تفعیل، دلالت اهتمام و پذیرش دارد و فعل مضارع دلالت بر استمرار است و تکرار ماده تطهیر، دلالت بر تأکید دارد و تنوین دلالت بر تفخیم و تثبیت دارد .
?بنابر آن چه گفته شد؛ اگر چه معصومین علیهم السلام برگزیدگان الهی هستند؛ اما ویژگی «اهل بیت» نقش مهمی در حفظ و پایداری عصمت و طهارت آنان داشته دارد. هر خانواده ای هم به هر مقدار به این خانواده عصمت نزدیک شود و نام و یاد آنها را داشته باشد در مجالس شرکت کند یا در خانه مجلس بگیرد. فضیلت دوری از رجس و رسیدن به تطهیر برای او بیش تر حاصل میشود
?????????????
☀️کلیدهای تربیتی