◀️#خانواده_قرآنی(۵)
?️﷽?️
?????????????
◀️#خانواده_قرآنی(۵)
♦️سلسله معارف قرآنی با الهام گیری از آیه شریفه:«و الَّذِینَ یَقُولُونَ رَبَّنَا هَبْ لنا من ازواَجِنَا وَذُرِّیَّتِنَا قُرَّةَ أَعْیُنٍ وَ اجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِینَ إِمَامًا»⚡️فرقان:۷۴
☀️و لا تَتَمَنَّوْا ما فَضَّلَ اللَّهُ بِهِ بَعْضَكُمْ عَلى بَعْضٍ لِلرِّجالِ نَصِيبٌ مِمَّا اكْتَسَبُوا وَ لِلنِّساءِ نَصِيبٌ مِمَّا اكْتَسَبْنَ وَ سْئَلُوا اللَّهَ مِنْ فَضْلِهِ إِنَّ اللَّهَ كانَ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيماً (سوره نساء؛ آیه 32)
?«نسبت به آنچه شما نداريد و خدا به ديگران مرحمت فرموده تمنا مكنيد،- و نگوييد اى كاش من نيز مثل فلان شخص فلان نعمت را مىداشتم،- زيرا اين خدا است كه- به مقتضاى حكمتش- بعضى را بر بعضى برترى داده، هر كسى چه مرد و چه زن بهرمنديش از كار و كسبى است كه دارد،- اگر درخواستى داريد از خدا بخواهيد، فضل او را بخواهيد، كه او به همه چيز دانا است .»
*************************
?از برکات آشنایی با اصول حاکم بر نظام خانواده مطلوب شناخت واقعیتها و دستیابی به هندسه و مهندسی فکری جهت مدیریت هرچه بهتر زندگی می باشد به گونه ای که آشنایی با این اصول موجب آمادگی ذهنی و تعدیل انتظارات میشود .
?مهم پذیرش تفاوتها جهت تامین نیازها و تقسیم مسئولیت هاست. آگاهی نسبت به تفاوتهای موجود در میان پدیده های جهان هستی بالعموم و تفاوتهای موجود در میان زن و مرد در نظام خانواده بالخصوص موجب میشود که با واقعیت های هستی آشنا بشویم و در جهت تامین نیازها و تقسیم مسئولیت ها به نحو جامعتر و سودمندتر بهرهمند شویم.
?️شناخت واقعیتها و دستیابی به هندسه ومهندسی فکری جهت مدیریت هرچه بهتر زندگی
?️بدانیم همه ی تفاوت ها بر اساس حکمت و به معنای تبعیض و نفی ارزش ها نیست.
?️آگاهی از واقعیت تفاوت ها موجب تأمین نیازها و تقسیم مسئولیت ها از جهت کمیت و کیفیت
?آرزو نکنید که خدا آنچه به دیگران داده را به شما هم بدهد.
?مشکل کجاست؟
1- عدم آگاهی
2- عدم پذیرش
3- عدم رعایت جانمایی
?باید این واقعیت را بشناسیم و بپذیریم که میان ویژگی های فیزیولوژیک بدن و ویژگیهای روانشناختی زن و مرد تفاوت وجود دارد .
* از جهت فیزیولوژی اسکلت و استخوان بندی مرد به طور عمومی سخت است و ساختار وجودی زن لطیف تر است.با آگاهی و پذیرش این واقعیت نوبت به جانمایی مناسب و متناسب توانمندی می رسد.به گونه ای که برای تأمین نیازها و تقسیم مسئولیت ها کارهای سنگین را بر عهده مرد می گذاریم کارهای ظریف و هنرمندانه را بر عهده زن.
* از جهت روانشناختی اگر میگوییم که عقل معاش مرد قوی تر است و برای پذیرفتن مسئولیت سرپرستی و تامین نیازهای و پرداخت هزینه ها مناسب تر است همانطور عاطفه و محبت در زن زیادتر است و جهت بر پایی و پایداری کانون خانواده و تامین نیاز های عاطفی اعضای خانواده نقش اساسی و تعیین کننده دارد.با جانمایی مناسب توانمندی ها خیلی از مشکلات حل میشود.
?اگر به ابن واقعیت به درستی آگاهی باشد و این واقعیت پذیرفته شود.به خوبی سازگاری و تناسب مسئولیت ها با وضعیت جسمی و روحی زن و مرد پذیرفته می شود. به گونه ای که مرد آرزو نمی کند وظایف و مسئولیت های زن را انجام دهد و زن آرزو نمی کند وظایف و مسئولیت های مرد را انجام دهد.زیرا با ویژگی های روحی و جسمی او تناسب ندارد. و اگر هر کدام ارزش خود را به خوبی بدانند حتی آرزو نمی کنند تغییر وضعیت جنسیتی بدهند و این آیه معنا دار می شود که به زن و مرد توصیه شده اصلاً آرزو نکنید که خدا آنچه به دیگران داده را به شما هم بدهد.
♦️حکمت و مهندسی این عالم اقتضا دارد که تفاوت ها میان زن و مرد وجود داشته باشد تا مسئولیت ها تقسیم میشود و نیازها تأمین بشود و همگی متناسب با اقتضا و سعه وجودی خود از مواهب مادی و معنوی واز صواب ها و ثواب ها بهره مند باشند.
?????????????